• Milalani classroom

Onze missie: het realiseren van voorzieningen en accommodaties voor gehandicapte jeugdigen in Kenia. Stimuleren van een passend onderwijsaanbod en bevorderen van Speciaal Onderwijs. Kennisdeling door uitwisseling en studenten stage te laten lopen.

De doelen willen we bereiken door: het verwerven van gelden en goederen. Samen te werken met organisaties met dezelfde missie. Regelmatig de projecten te laten bezoeken door professionals/vrijwilligers/stagiaires.

Op maandag 7 januari 2019 kreeg Iepe Roosjen, voorzitter van de stichting Gehandicapten Kwale uit handen van Marton de Pinth bestuurder van Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs Leiden en Leiderdorp tijdens de nieuwjaarsreceptie van Het Huis van het Onderwijs een cheque ter waarde van €750,- uitgereikt.

De medewerkers van het bestuursbureau van PROO/OBSG gaven hiermee de waarde van hun kerstpakket aan ons goede doel. Dat was hartverwarmend. Wij bekostigen daarmee voor een deel het transport in een zeecontainer van een compleet schoolmeubilair naar één van onze steunscholen in district Kwale.

Over ons

Aanvankelijk richtten de activiteiten zich op fondswerving ten behoeve van bouw van lokalen en slaapzalen voor leerlingen met een handicap. Inmiddels is er uitwisseling op vakgebied tussen Nederlandse en Keniaanse leerkrachten. Over de aanleg van groentetuinen bij scholen wordt advies en daadwerkelijke hulp verleend.

Jambo

Welkom op de website van de Stichting Gehandicapten Kwale. In 2003 is de stichting opgericht vanuit het Leidse Speciaal Onderwijs.

Kwale is een district in Kenia dicht tegen de grens van Tanzania. De meest dichtstbijzijnde grote plaats is de havenstad Mombassa.