• Milalani classroom

Onze missie: het realiseren van voorzieningen en accommodaties voor gehandicapte jeugdigen in Kenia. Stimuleren van een passend onderwijsaanbod en bevorderen van Speciaal Onderwijs. Kennisdeling door uitwisseling en studenten stage te laten lopen.

De doelen willen we bereiken door: het verwerven van gelden en goederen. Samen te werken met organisaties met dezelfde missie. Regelmatig de projecten te laten bezoeken door professionals/vrijwilligers/stagiaires.

Kerstmarkt praktijkcollege Het Metrum

Door alle Corona-perikelen en -aanpassingen binnen het praktijkonderwijs kon helaas de kerstmarkt waar wij toch wel al een klein beetje om bekend staan met Praktijkcollege het Metrum, niet doorgaan.

We hebben met Corona te maken en helaas betekent dat ook, dat de praktijkvakken niet of aangepast moesten plaatsvinden.
Omdat we toch naar buiten willen uitstralen dat we praktijkonderwijs bieden en zéker niet stil zitten tijdens de Corona hier op school, ontstond het idee om een kerstactie op te zetten; we wilden kerst-tasjes gaan verkopen met zelfgemaakte producten; te weten door de Horeca, het Atelier, Groen en de Kaarsenmakerij.
Ook verschillende klassen hebben hun steentje bijgedragen om leuke, originele gevulde kersttasjes in elkaar te zetten.
De leerlingen kregen allemaal een brief mee naar huis waar de ouders/ verzorgers konden intekenen voor een verrassingstasje met een bedrag naar keuze; €5, €10, €15 of €20.
De vele bestellingen waren verrassend!! SuperGAAF!
We hebben de laatste weken voor de Decembermaand keihard gewerkt met elkaar, om een ieder op tijd zijn/ haar verrassingstasje te kunnen meegeven.
De opbrengst van de kersttasjes doneren we graag aan stichting gehandicapten Kwale, wel bekend bij onze school en bij onze Stichting Resonans.
We hebben meer dan €1000 kunnen doneren, waar we als school natuurlijk heel erg trots op zijn...!!
We kijken weer uit naar de komende Kerst...!

Marianne Silvester

Over ons

Aanvankelijk richtten de activiteiten zich op fondswerving ten behoeve van bouw van lokalen en slaapzalen voor leerlingen met een handicap. Inmiddels is er uitwisseling op vakgebied tussen Nederlandse en Keniaanse leerkrachten. Over de aanleg van groentetuinen bij scholen wordt advies en daadwerkelijke hulp verleend.

Jambo

Welkom op de website van de Stichting Gehandicapten Kwale. In 2003 is de stichting opgericht vanuit het Leidse Speciaal Onderwijs.

Kwale is een district in Kenia dicht tegen de grens van Tanzania. De meest dichtstbijzijnde grote plaats is de havenstad Mombassa.