Naomi en Elijah

Tussen 4 en 12 april zijn twee Keniaanse collega’s op werkbezoek geweest.Al jaren hebben onze Leidse scholen een binding met de regio Kwale in Kenia. Een week lang hebben we onze gasten ondergedompeld in ons onderwijs. Reguliere scholen zijn bezocht: De Koningin Juliana school in Leiderdorp en het Vlietland College. Maar vooral speciale scholen: Auris De Weerklank, De Thermiek, Korte Vlietschool en De Waterlelie.

We hebben het Naomi Sesi van de speciale unit in Makobe en Elijah Musili van de Makaela stichting (meerdere scholen voor regulier onderwijs in en rond Ukunda) bijzonder naar hun zin gemaakt.

Ze zijn zeer onder de indruk van ons onderwijs en onze scholen. Vooral van onze ‘equipment’; alle materialen die wij tot onze beschikking hebben en van ons uitgangspunt dat ieder kind zowel in regulier als in speciaal onderwijs krijgt dat bij hem of haar past.

De Koningin Juliana school

Tevens brachten zij een bezoek aan Hogeschool Leiden. Daar hebben ze oude en nieuwe stagiaires (PABO en SPH) ontmoet.

Ze waren onder de indruk van de vriendelijkheid en gastvrijheid die ze overal ten deel viel. Ze hebben een goede indruk gekregen van ons onderwijs. 

Naomi Sesi en Elijah Musili op bezoek bij De Thermiek

Bezoek aan De Waterlelie